Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ!



Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ!

Στις μέρες αυτές τις δύσκολες που έρχονται, ποιος νομίζετε ότι θα μας βοηθήσει;
Οι δύσκολες μέρες δυστυχώς ξεκίνησαν! Αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι προσεύχονται και ικετεύουν το Θεό να δώσει ακόμα λίγο χρόνο για να μας σπλαχνιστεί και να μας φωτίσει πώς να ενεργήσουμε. Έχουν πολλά πράγματα καθυστερήσει εξαιτίας των προσευχών που έχουν γίνει από την αλυσίδα προσευχής, που πολλοί άνθρωποι έχουν δημιουργήσει. Ξέρετε πόσα κακά έχουν αποφευχθεί; Όμως πολλά από αυτά θα γίνουν!


Ποια νομίζετε θα είναι η δύναμη σας στις δύσκολες στιγμές, αν δεν είναι αυτό το θείο Βρέφος; Που νομίζετε ότι θα καταφεύγετε, για να μην απελπίζεστε και να μην θλίβεστε γι’ αυτό που ακούτε συνέχεια στις τηλεοράσεις: «Άλλο ένα νεαρό παλληκάρι αυτοκτόνησε! Άλλο ένα παιδί αυτοκτόνησε!» Το τελευταίο και χειρότερο που ακούσαμε ήταν, αν είναι δυνατόν, πως τριάντα χρονών παλληκάρι αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε να θρέψει τα παιδιά του! Σαν μάνες θα βρεθείτε μπροστά σε αδιέξοδα στο μέλλον γιατί θα βλέπετε ότι δεν θα έχετε να δώσετε φαγητό στα παιδιά σας. Μου έλεγαν πριν από λίγο, ότι ήδη σε πολλά σχολεία ξεκίνησαν συσσίτια, γιατί πολλά παιδιά λιποθυμάνε, επειδή δεν έχουνε να φάνε!!! Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι έρχεται. Όλοι οι μεγάλοι μας επαναπαύουν, ότι όλα θα πάνε καλά. Βέβαια, αφού ζουν στον κόσμο της καταστροφής, όλα θα πάνε καλά, αλλά προς τα πίσω…

Ακόμα και πολλοί πνευματικοί λένε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε... Tους ανθρώπους τους επαναπαύουν, αντί να βοηθήσουν τα παιδιά τους να προετοιμαστούν γι’ αυτό που έρχεται και να πάρουν τα μέτρα τους. Η λογική το λέει αυτό, παίρνουμε τα μέτρα μας σιγά-σιγά. Μακάρι να μην γίνει τίποτα. Ποιος εύχεται να γίνει το κακό; Κανένας. Αλλά δεν πρέπει να προετοιμαζόμαστε;


Εγώ θα σας έλεγα ακόμα και τρόφιμα να μαζεύετε. Πολλές φορές σας παρακάλεσα να το κάνετε και ήδη πολλοί άνθρωποι που το έκαναν, μου έχουνε πει ότι τα τρόφιμα που μάζεψαν τα φάγανε κιόλας και δεν έχουν τώρα χρήματα να αγοράσουν άλλα. Νομίζετε όμως ότι μόνο με την προσωπική σας δύναμη, θα αντέξετε όλα αυτά που έρχονται; Όχι, κανένας δεν θα τα αντέξει από μόνος του.

Αυτό το Μωρό θα μας αλλάξει!

Σε αυτούς που θα θελήσουν να βάλουν το Θείο Βρέφος, τον Υιό του Θεού, μέσα στην καρδιά τους, για να γίνει ο Βασιλιάς τους, ο Ιησούς θα τους φωτίζει και θα τους υποδεικνύει τους τρόπους πώς να επιβιώνουν στις δύσκολες στιγμές αλλά και πώς να υπομένουν και να αντιστέκονται στις σατανικές επεμβάσεις του Εωσφόρου.

(απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)