Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΘΕΪΚΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ…

ΟΙ ΘΕΪΚΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ…
Αυτός  που σκέπτεται τον Θεό, δεν μπορεί παρά να μιλά συνέχεια με τον Θεό του. Οι θεϊκά ερωτευμένοι με το Θεό, δεν προσευχόντουσαν έτσι απλά, αλλά Του μιλούσαν απλοϊκά! Οι θεϊκά ερωτευμένοι με το Θεό δεν τους ένοιαζε να μιλούν για το Θεό, αν και το έκαναν με πολύ χαρά και αγάπη όταν τους δινόταν ευκαιρία, αλλά πάντα ήθελαν να μιλούν στον Θεό!
Τι κάνει ο ερωτευμένος με μια κοπέλα;

Βγαίνει έξω και φωνάζει συνέχεια «ελάτε να σας πω για την κοπέλα μου;» ή προσπαθεί μόνος του συνέχεια να σκέπτεται την κοπέλα του; Μιλάει για την κοπέλα του ή μιλάει μόνο στην κοπέλα του; Ο ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ! Το καταλαβαίνετε; Ποιος φιλάργυρος βγήκε έξω, για να πει στον καθένα μας για τα χρήματα του; Είδατε κανένα; Αν και το δείχνει πως είναι φιλάργυρος, όμως κρύβει με επιμέλεια τα χρήματά του. Έτσι κάνουν οι ερωτευμένοι, πάντα θέλουν να κρύβουν στην καρδιά τους αυτό που ζούνε.
«Γι’ αυτό,  λέει και ο Θεός, από εκεί θα διακρίνονται τα  θεϊκά ερωτευμένα μ’ Εμένα παιδιά Μου. Θα είναι εκείνα που, δεν θα έχουν τόσο διάθεση να μιλούν για Μένα, αλλά ΘΑ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ και επειδή θα ζουν για Μένα, το παράδειγμά τους και η ζωή τους θα είναι τρανταχτό, φωτεινό παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Όταν θα τους πλησιάζεις, το μόνο που θα σου δείχνουν με την ζωή τους είναι το πόσο θεϊκά ερωτευμένοι είναι μ’ Εμένα…»
 
(απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)