Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΓΟΝΕΙΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΜΑΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

ΓΟΝΕΙΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΜΑΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη την αγάπη;
Έχετε αναρωτηθεί, ποια είναι η βασική αιτία, που ο κάθε άνθρωπος, από το μωρό μέχρι τον παππού, αναζητά την αγάπη;
Ακούτε πολλές φορές, παππούς να είναι ετοιμοθάνατος και την μαμά του να φωνάζει, γιατί την αγάπη αναζητάει.
Ποια είναι λοιπόν η βασική αιτία, που κάθε άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την αγάπη και μάλιστα με πόθο την αναζητάει;
Θα σας πω ποια είναι η βασική αιτία:
Όταν μια ψυχή έρχεται στη γη βγαίνοντας από τη μήτρα της γυναίκας, αυτή η ψυχή ήταν πρώτα στην καρδιά του Θεού. Ο Θεός βγάζει από την καρδιά Του μια ψυχή και την εμφυτεύει στη μήτρα της μητέρας.  Ό,τι όμως βγαίνει από τον Θεό είναι αγάπη, γιατί ο Θεός είναι Αγάπη και ζητάει αγάπη. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την αγάπη!
Γι’ αυτό, μόλις γεννηθεί το μωρό, την αγάπη αναζητάει, γιατί ήδη σαν ψυχή την απολάμβανε στην καρδιά του Θεού Πατέρα. Τώρα την αναζητάει ξανά. Ο Θεός επιτρέπει προσωρινά η ψυχή αυτή, να παίρνει αυτήν την αγάπη από τους θετούς της γονείς, τους σαρκικούς της γονείς, μέχρι να επανέλθει πίσω στην καρδιά Του.
Μην παραξενεύεστε που σας αποκαλώ θετούς γονείς, γιατί η πραγματική Μάνα και ο πραγματικός Πατέρας είναι μόνο ο Θεός. Αυτός είναι η Μάνα και ο Πατέρας μας!
Εσείς λέγεστε μάνες και πατεράδες, επειδή δίνετε το σώμα και το αίμα σας, για να μεγαλώσει μέσα σ’ αυτό η ψυχή, που βγήκε μέσα από την καρδιά του Θεού Πατέρα. Μπορεί να λέγεστε μάνες και πατεράδες, αλλά κατ’ ουσίαν είσαστε θετοί γονείς ενός παιδιού. Ή μάλλον για να χρησιμοποιήσω μία λέξη που είναι ακόμα πιο λογική, είσαστε οι «παραμάνες του Θεού», που έχετε σαν έργο και κύριο σκοπό, να εκπαιδεύσετε έτσι αυτή τη ψυχή, που σας παραδόθηκε από τον Θεό, ώστε μια μέρα να αναγνωρίσει τον πραγματικό της Δημιουργό, τον πραγματικό της Πατέρα και Μάνα, που είναι ο ίδιος ο Θεός!
Με τη δική σας βοήθεια και εκπαίδευση αυτό το παιδί σιγά-σιγά θα γίνει πραγματικά ένα παιδί του Θεού και με τη ζωή και τη βιωτή του, θα επανέλθει μια μέρα από εκεί που έφυγε, από την καρδιά του Θεού Πατέρα.
Καταλάβατε γονείς ποιος είναι ο ρόλος σας;

(απόσπασμα από κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)