Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ...


 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ...

Σε ένα παλιό θρησκευτικό βιβλίο περιέχεται η παρακάτω μικρή ιστορία:

Το παιδί ενός πλουσίου, εγκατέλειψε το πατρικό του σπίτι σαν τον άσωτο υιό της παραβολής, πήγε στην Ινδία και εκεί σπατάλησε την περιουσία του.
Όταν πια δεν του έμεινε ούτε πεντάρα στην τσέπη, έγραψε στον πατέρα του να του στείλει χρήματα και περίμενε την απάντηση με ανυπομονησία.
Σε λίγο καιρό έρχεται και η απάντηση. Ο νέος ανοίγει την επιστολή, αλλά δεν βλέπει μέσα στον φάκελο χρήματα. Τον πιάνει ταραχή και απελπισία. Έτσι χωρίς να διαβάσει την επιστολή, πηγαίνει σε έναν γκρεμό, πέφτει από εκεί και σκοτώνεται.
Μετά από το κακό ένας φίλος του βρίσκει το πεταμένο γράμμα, το διαβάζει και τί βλέπει;
Ο πατέρας του παιδιού του υπεδείκνυε κάποιο πρόσωπο, από το οποίο θα μπορούσε να ζητά χρήματα  όποτε είχε ανάγκη.

                                       * * *
Πόσοι άνθρωποι παγιδεύονται στα πλοκάμια της απόγνωσης και καταλήγουν στην απώλεια! Παθαίνουν δηλαδή, ό,τι και το παιδί της παραπάνω ιστορίας, επειδή περιφρονούν ή αρνούνται να ανοίξουν και να διαβάσουν το Βασιλικό αυτό Γράμμα, την ουράνια αυτή επιστολή, ΤΟ ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!
 
Σ΄ αυτήν την Επιστολή, ο Θεός μας διδάσκει πως να ζήσουμε σύμφωνα με το θέλημά Του για να έχουμε μέσα στην ψυχή μας διαρκή ειρήνη, γαλήνη και χαρά. Επίσης μας φανερώνει τους τρόπους για να κερδίσουμε την αιώνια ζωή και να μπούμε στο Ουράνιο Βασίλειο της Αγάπης Του!

Ευλογημένοι είναι αυτοί που έχουν ως οδηγό στη ζωή τους το άγιο Ευαγγέλιο, το οποίο με αγάπη, απλότητα και ταπείνωση διαβάζουν και εφαρμόζουν στη ζωή τους!