Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!



Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

Πάντα έχει αγωνία ο γονιός, που πάει το παιδί του, αν ήταν δυνατόν συνέχεια να βρίσκεται δίπλα να το παρακολουθεί. Γι’ αυτό και πάρα πολλοί γονείς έχουν δώσει και από ένα κινητό στα παιδιά τους, τουλάχιστον να ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται, τι γίνεται και αν συμβεί κάτι να πάρουν ένα τηλέφωνο.

Ακριβώς το ίδιο κάνει και ο Θεός, έχει την ίδια αγωνία: «Που πας; Που βρίσκεσαι; Τι κάνεις παιδί Μου; Πως ζεις;» Μόνο που Εκείνος χρησιμοποιεί όχι κοσμικά κινητά, αλλά πνευματικά κινητά. Μας έχει δώσει ένα κινητό να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα μας, να μας αγαπάει με την ίδια αγάπη που μας αγαπάει και Εκείνος, να μας σκεπάζει με την ίδια στοργή που μας σκεπάζει κι Εκείνος, να μας μιλάει μέσα στο μυαλουδάκι μας με την ίδια λατρεία που θα μας μιλούσε Εκείνος. Αλλά αυτό το κινητό το αγνοούν σχεδόν όλοι. Ελάχιστοι άνθρωποι το αναγνωρίζουν. Ελάχιστοι άνθρωποι αποφασίζουν να του μιλήσουν. Ελάχιστοι άνθρωποι αποφασίζουν να το χρησιμοποιήσουν. Κι όμως είναι ένα κινητό τόσο γλυκό, τόσο πνευματικό, που όταν θα το μάθετε θα εκπλαγείτε και εσείς οι ίδιοι.

Είναι του καθενός ανθρώπου ο ωραιότερος σωματοφύλακας! 
Ο γλυκύτερος σωματοφύλακας! 
Ο πιο πιστός σωματοφύλακας! 

Έχετε δει κανέναν βασιλιά να στέλνει το παιδί του, το βασιλόπουλο του, τον πρίγκιπα του, πουθενά έξω ασυνόδευτο; Τα ακούτε εξάλλου από τις ειδήσεις, όταν βγαίνουν οι πρίγκιπες έξω, όταν βγαίνουν τα μεγάλα πρόσωπα έξω, τότε πλήθος σωματοφυλάκων τα παρακολουθούν. Συνέχεια είναι κοντά τους για να μην πάθουν τίποτα.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Θεός. Επειδή εμείς είμαστε τα βασιλόπουλα Του, δεν θα μας έστελνε ποτέ μόνους σε αυτή τη γη. Έβαλε τους πιο πιστούς φύλακες να σκεπάζουν τις πριγκίπισσες του, όλα τα κοριτσάκια του. Έβαλε τους πιο πιστούς φύλακες να φυλάνε τα βασιλόπουλα Του, όλα τα αγοράκια Του. Και αυτό το βασιλόπουλο και αυτή η πριγκίπισσα πρέπει να ξέρει, ότι πάντα υπάρχει δίπλα τους ο πιο γλυκός ΦΥΛΑΚΑΣ, ο πιο πιστός ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ, σταλμένος όχι από άνθρωπο, αλλά από τον ίδιο τον Θεό!


Μέσα από την καρδιά Του ο Θεός, με τέτοια λατρεία, με τέτοια αγάπη, ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω αυτήν την λέξη, με άπειρο θεϊκό έρωτα, τοποθέτησε τον φύλακα αυτό προστάτη δίπλα από την κάθε μια ψυχή, για να φυλά το σώμα και την ψυχή του παιδιού Του εδώ στη γη.

Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Ποιος άλλος από το γλυκύτερο πλάσμα του Θεού, που το μόνο που κάνει είναι να κοιτά στα μάτια το Θεό. Είναι τέτοια η αγάπη και η ταπείνωση τους και τέτοιος ο σεβασμός τους, που πάντα με σκυφτό κεφάλι και άπειρη λατρεία Τον δοξάζουν.

Αυτός, ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, είναι εκείνος που κρατάει μέσα στα δυο του χέρια με άπειρη αγάπη και λατρεία το σώμα και την ψυχή του σπλάχνου του Θεού. Κάθε μέρα μας παρακολουθεί, γιατί κάθε μέρα ζει δίπλα μας. Κάθε μέρα βρίσκεται δίπλα στην ψυχή μας. 
 Αλλά πως; Αυτό είναι το μυστικό, γιατί εάν δεν μάθεις πως στέκεται, δεν θα μπορέσεις να τον καταλάβεις ποτέ, δεν θα μπορέσεις να τον αξιολογήσεις ποτέ.
Με πόση αγάπη εσείς οι μάνες στέκεστε κοντά στα παιδιά σας; Όταν έχουν χαρά, τα μάτια σας λάμπουν γιατί βλέπετε το παιδί σας χαρούμενο και τότε η καρδιά σας αναπηδάει από αυτό το ξεχείλισμα της ευτυχία σας. Το ίδιο κάνει και ο Άγγελος σας κάθε φορά που εσείς φροντίζετε να μην πληγώνετε την ψυχή σας με τα λάθη και τις αμαρτίες εκείνες που πληγώνουν τον Βασιλιά του Αγγέλου, που είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. 
Αυτός ο Βασιλιάς είναι εκείνος που ζει μέσα στην καρδιά του Αγγέλου. Αυτός ο ίδιος ο Θεός είναι Εκείνος, που μέσα από τον Ιησού Χριστό ζει εν Αγίω Πνεύματι μέσα στην καρδιά του Αγγέλου. Και ο Άγγελος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χαίρεται την διαρκή παρουσία του Βασιλιά του μέσα στην ύπαρξη του.

Γι’ αυτό και οι άγγελοι όταν δουν μια ψυχή να αγαπάει και να λατρεύει τον Ιησού, και μέσα από τον Ιησού, τον ίδιο το Θεό Πατέρα, τότε αναπηδούν από χαρά, αναπηδούν από ευτυχία! Αυτοί οι άγγελοι δεν παύουν να χαίρονται και να μας αγκαλιάζουν σφιχτά, όπως αγκαλιάζετε εσείς τα μωρά σας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά στο Θεό, όταν έρχονται οι Άγγελοι στον Ουρανό να Του πουν: «Πατέρα η ψυχή που μου έδωσες, δες τι καλά κάνει». Είναι σαν την μάνα εκείνη που λέει στους άλλους: «Δες τι κάνει η κόρη μου! Είναι καλή στα μαθήματα! Είναι ευγενική! Είναι χαρούμενη»! Πολλές φορές η μάνα δεν μπορεί να συγκρατήσει την ευτυχία της όταν ξέρει ότι το παιδί της είναι καλό και θέλει να την μεταδώσει και στους άλλους, πρώτα-πρώτα στους συγγενείς της και στους φίλους.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τον Ουρανό. Με άπειρη χαρά ο Θεός Πατέρας ακούει τις διηγήσεις των Αγγέλων Του. Βέβαια λες και δεν τα ξέρει ο Ίδιος που είναι ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Όμως η χαρά του Θεού είναι τα ακούει και από τους αγγέλους και από του Αγίους Του. Γι’ αυτό και τους δέχεται για να ακούσει τις ικεσίες και τις παρακλήσεις τους. 
Μήπως εσείς πολλές φορές δεν ξέρετε τι κάνει το παιδί σας; Τι σκέπτεται το παιδί σας; Τα αντιλαμβάνεστε γιατί οι μάνες έχουν πολύ δυνατή πνευματική και μητρική αντίληψη, ώστε να τα αντιλαμβάνονται όλα. Όμως αρέσει στην μάνα να ακούει το παιδί της να της μιλάει. Το ίδιο λοιπόν και ο Θεός ακούει τους αγγέλους και τους αγίους Του, ακούει τις ωραίες διηγήσεις τους όταν μια ψυχή με πολύ λαχτάρα λατρεύει τον Βασιλιά της, τον Ιησού και μέσα από τον Ιησού τον ίδιο το Θεό Πατέρα. Και τότε ευλογείται ακόμα περισσότερο ο άγγελος για να σκεπάζει ακόμα πιο δυνατά αυτόν τον άνθρωπο και να του χαρίζει πιο πλουσιοπάροχα τις ευλογίες του Θεού, γιατί οι ευλογίες του Θεού δεν είναι απαρχής οι ίδιες μέχρι το τέλος. Όχι δεν είναι οι ίδιες.

Όταν αρχίζει την πνευματική του πορεία ο άνθρωπος, με την πίστη που είναι η βάση, τότε έρχονται οι πρώτες ευλογίες, της αφοσίωσης και της υπακοής. Αυτά τα χαρίσματα εμείς σαν ψυχές δεν τα καταλαβαίνουμε, γιατί ζούμε με έναν υλικό τρόπο μέσα από το γήινο σώμα μας. Όμως όλες οι ψυχές, όλοι οι Άγιοι που είναι στον Ουρανό, τα βλέπουν, τα καταλαβαίνουν και χαίρονται. Και μέσα από αυτήν την πίστη που βγαίνει και φυτρώνει αυτά τα πανέμορφα λουλούδια της αφοσίωσης και της υπακοής, αναπτύσσεται μετά το μεγαλύτερο, το πιο ευώδες, το πιο εντυπωσιακό σε ομορφιά, το πιο μεγαλειώδες λουλούδι του Παραδείσου, που είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ! 
Για τίποτα άλλο δεν χαίρεται ο Θεός περισσότερο από μια ψυχή που απόλυτα Τον εμπιστεύεται, τότε σε αυτήν την ψυχή αρχίζει και δίνει τα πάντα... 
Αρχίζει και κληρονομεί αυτή η ψυχή όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και γίνεται κληρονόμος των ευλογιών του Ουρανού! 


(απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΔΩ: >>>
Ο ΠΙΟ ΓΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ