Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ (π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)



ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ


Ο Κύριος μας, θέλει να πει σε όλους τους παντρεμένους:
Όταν Εγώ σας ένωνα με το μυστήριο του Γάμου, δεν σας έλεγα απλά να είστε ευλογημένοι. Όχι. Σας έχυνα μέσα στην καρδιά σας το Άγιο Μου Πνεύμα, γιατί, μέσω του Αγίου Πνεύματος εσείς θα μπορούσατε να έχετε την μοναδική δυνατότητα, όχι να είστε ερωτευμένοι μονάχα στο σώμα, που θα γίνει χώμα, αλλά να είστε ερωτευμένοι στην ψυχή, για να φτάσετε σ’ Εμένα!


  ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ μπορεί να έχουν τις σαρκικές τους δυσκολίες…
Μα, γι’ αυτό έδωσα στις γυναίκες φοβερή δύναμη αγάπης, φοβερή δύναμη λατρείας, φοβερή δύναμη αφοσίωσης, για να συγκρατούν τα γκέμια των αλόγων, που είναι οι άντρες.  Όλοι μπορεί να θαυμάζετε την ωραιότητα των αλόγων. Όμως χρειάζεται ένα χαλινάρι, για να μπορεί να κατευθύνει ο αναβάτης το άλογό του, για να τρέχει αγέρωχο από εδώ και από εκεί υπακούοντας στις οδηγίες του. Και ενώ είναι ασήμαντο αυτό το μικρό σχοινί, που ενώνει το πρόσωπο του αλόγου με τα χέρια του αναβάτη, εντούτοις είναι τόσο δυνατό, που υπακούει το ατίθασο άλογο.

Γυναίκες, μέσα σε αυτό το σχοινί, Εγώ έβαλα τον πραγματικό σας έρωτα, για να τιμονεύει το ατιμόνευτο και το ατίθασο της ψυχής των αντρών σας!

ΓΥΝΑΙΚΕΣ, θέλω να νιώσετε ότι, εάν όμως δεν ζητήσετε από Μένα τον ΘΕΪΚΟ ΕΡΩΤΑ, δεν θα μπορέσετε να έχετε δύναμη να αγαπάει ο ένας τον άλλον!
Όσο και να αγωνίζεστε, να είσαστε ερωτευμένοι μέσα στο σπίτι σας, ο ένας δήθεν να αγαπάει τον άλλον, ο ένας δήθεν να υπακούει στον άλλον, ο ένας δήθεν να αφοσιώνεται στον άλλον, δεν θα έχετε ποτέ δύναμη να τα καταφέρετε, γιατί οι δικές σας δυνάμεις είναι μικρές. Ενώ οι δικές Μου δυνάμεις είναι ισχυρές, γιατί είναι το δικό Μου Πανάγιο Πνεύμα.

ΑΥΤΟ, ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ  ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ώστε οι ψυχές σας να γίνουν σαν τα μυροδοχεία που, όταν θα τα ανοίγει κανείς, θα ξεχύνεται το άρωμα έξω και θα απλώνεται παντού για να ευωδιάζει ο τόπος!

(απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη, Κυριακή των Μυροφόρων)